Walden.nu* inspireert en nodigt uit om onze relatie met wilde en spontane natuur te herontdekken. Met behulp van expedities, inspiratiesessies, onderzoek en publicaties in woord en beeld zoekt Walden.nu naar de stem van de natuur en wakkert het gesprek hierover aan. 

* De titel Walden.nu refereert aan het boek ‘Walden’ dat de Amerikaanse anti-globalist avant la lettre, natuuronderzoeker en filosoof Henry David Thoreau schreef in 1845 over zijn tijd in het bos bij Walden Pond in Massachusetts, Amerika. Hij bouwde daar een houten huisje en leefde twee jaar zelfvoorzienend en in grote eenvoud in en met de natuur. 

Thoreau’s ervaringen zijn meer dan 170 jaar geleden opgeschreven, maar zijn zoektocht is actueler dan ooit. Walden.nu legt eenzelfde weg af, maar onderzoekt in het NU onze relatie met de natuur. 

"Natuur is alles wat spontaan ontstaat"

- Jelle Reumer, hoogleraar Paleontologie

"Ik ging de bossen in omdat ik bewust wilde leven, om me alleen met het wezenlijke bezig te houden en te onderzoeken of ik niet kon leren wat het leven me moest leren, zodat ik niet op mijn sterfbed zou ontdekken dat ik niet geleefd had"

- Henry David Thoreau, Walden